Vespa Garantie

Bij aankoop van uw nieuwe Vespa bij Vipscooters Unique Rides ontvangt u twee jaar fabrieksgarantie op uw Vespa. Alleen Officiele Piaggio Vespa dealers kunnen aanspraak maken op de fabrieksgarantie!

Vespa Aankoop Tips
 • Koop uw nieuwe Vespa uitsluitend bij een Officiele Piaggio Vespa dealer
  Alleen Officiele Piaggio Vespa dealers kunnen aanspraak maken op de garantie
 • Controleer of uw Vespa via het NL dealernetwerk binnen is gekomen
  Op het kentekenbewijs staat de bedrijfsnaam
 • Informeer naar de levertijd, afleverdatum, garantie, servicebeurt, aftersales, gebruik van originele onderdelen en accessoires.
 • Vraag bij aflevering naar het garatie aanmeldingscertificaat. 

Interesse in een Vespa?
Bestel direct in onze webshop!


Meer informatie aanvragen over Vespa garantie?
Bel ons (030-6081131) of vul hieronder uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Vul a.u.b. uw naam in

Vul a.u.b. uw email adres in

Invalid Input

Image

Procedure

Bij het aanvragen van een garantieclaim controleren wij in het garantiesysteem van Piaggio Vespa of het chassisnummer van uw Vespa bekend is binnen het officiele Piaggio Vespa dealernetwerk. 

Indien het chassisnummer binnen het officiele Piaggio Vespa dealernetwerk bekend is dienen wij de garantie claim in. Piaggio Vespa beoordeeld de aanvraag.

Indien het chassisnummer niet binnen het officiele Piaggio Vespa dealernetwerk bekend is komt uw Vespa niet in aanmerking voor garantie.
Image

Onderdelen

Na goedkeuring van een garantieclaim stuurt Piaggio Vespa vanuit de fabriek in Italië het onderdeel naar de dealer op. 

Als een onderdeel van de Vespa als gevolg van een fabricagefout gerepareerd of vervangen moet worden, zal dit onderdeel geheel kosteloos door Vipscooters Unique Rides worden gerepareerd of vervangen.

Originele Onderdelen
Gedurende alle, onder garantie vallende reparaties die door Vipscooters Unique Rides worden uitgevoerd, worden uitsluitend, originele door Piaggio Vespa geleverde onderdelen gebruikt. Alle vervangen onderdelen worden het eigendom van Piaggio Vespa.
Image

Carrosserie

Als aan de gelakte oppervlakken van de carrosserie van de Piaggio Vespa aandacht moet worden besteed als gevolg van gebreken in materialen, zal na goedkeuring van Piaggio Vespa dit spuitwerk door Vipscooters Unique Rides worden uitgevoerd.

Valschade
Lakschade ontstaan door een ongeval valt buiten de Piaggio Vespa garantie en valt onder de verantwoordelijkheid van de bestuurder zelf.

Image

Voorwaarden

 • Bij constatering van het laten uitvoeren van onderhoud bij een niet officiele Piaggio Vespa dealer vervalt de garantie en worden de (onderzoeks)kosten bij u in rekening gebracht.
 • De garantie vervalt wanneer de onderhoudsbeurten niet volgens de onderhoudstabel van Piaggio Vespa uitgevoerd worden.
 • Op slijtagedelen verstrekt Piaggio Vespa geen garantie.
Image

Verantwoordelijkheid Eigenaar

 • Zorg ervoor dat het onderhoud volgens de onderhoudstabel van Piaggio Vespa wordt uitgevoerd.
 • Laat de onderhoudshistorie registreren in het onderhoudsboekje.
 • Reinig regelmatig de carrosserie, controleer de bandenspanning en het motoroliepijl.
 • Zodra u vermoed dat uw Vespa niet naar behoren functioneert, dien u direct contact op te nemen met Vipscooters Unique Rides en niet meer verder te rijden.
Image

Eigenaar

Zorg ervoor dat  het noodzakelijke onderhoud wordt uitgevoerd, waaronder het regelmatig reinigen van de carrosserie en dat de gebruikte materialen voldoen aan de voorschriften van Piaggio Vespa. Nalatigheid in het laten uitvoeren van het noodzakelijke onderhoud volgens de onderhoudstabel van Piaggio Vespa maakt garantie op de getroffen onderdelen ongeldig.

Defect
Zodra een defect wordt geconstateerd dient u ervoor te zorgen dat uw Vespa voor het uitvoeren van onder garantie vallende reparaties, wordt aangeboden aan Vipscooters Unique Rides.