Vespa Schadeherstel

Schade wat nu?
Schade is erg vervelend. Vipscooters lost het graag voor u op en onze vakbekwame specialisten zorgen ervoor dat u weer snel en veilig de weg op kunt.

Wij doen meer dan alleen het repareren van uw schade. Zo helpen wij u bij het invullen van het schadeformulier, nemen wij contact op met uw verzekering- of leasemaatschappij, gaan wij uw polisvoorwaarden na en maken wij een afspraak voor expertise. 

Vervolgens wordt de Vespa gerepareerd door zeer vakkundige medewerkers, die gebruik maken van de nieuwste technieken, originele merkonderdelen en A-merk lakken.

Tussentijds bieden wij u inzicht in de reparatie werkzaamheden en zijn wij heel transparant over de kosten van de schade aan uw Vespa. Zo weet u altijd waar u aan toe bent!

Of het nu gaat om diefstalschade, plaatwerk reparatie of spuitwerk, Vipscooters Unique Rides herstelt alle schade aan uw Vespa vertrouwd, vakkundig en snel!

Interesse in een Vespa?
Bestel direct in onze webshop!


Meer informatie aanvragen over Vespa schadeherstel?
Bel ons (030-6081131) of vul hieronder uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op

Vul a.u.b. uw naam in

Vul a.u.b. uw email adres in

Invalid Input

Image

Schade Melden

Wanneer er schade aan uw Vespa ontstaat neemt u contact op met Vipscooters Unique Rides. Wij verzoeken u om de foto's van de schade van uw Vespa door te sturen om een inschatting te kunnen maken van de reparatiekosten. 

Verzekeringsmaatschappij
Nadat u een indicatie van de reparatiekosten heeft ontvangen neemt u contact op met uw verzekeringsmaatschappij om de schade aan de Vespa te melden. Daarna nemen wij contact op met uw verzekeringsmaatschappij om een expertiseafspraak te maken. Vervolgens zullen wij met u een afspraak maken om de Vespa op te komen halen om samen met de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij de schade aan de Vespa te beoordelen. 

Tegenpartij
Is de schade te verhalen op een tegenpartij? Dan nemen wij met zowel uw eigen verzekeringsmaatschappij als de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij contact op. 

Image

Schaderapport

Onderdelen
Bij het opmaken van een schaderapport bekijken wij welke onderdelen en accessoires vervangen moeten worden en welke kunnen worden gerepareerd. Wij maken uitsluitend gebruik van originele Piaggio Vespa onderdelen en accessoires.

Demontage/Montage
De arbeidstijd voor het vernieuwen en repareren van de onderdelen wordt vooraf vastgesteld.

Uitdeuken
Bij schade aan de carrosserie van de Vespa wordt het plaatwerk uitgedeukt en strak gemaakt.

Spuiten
De delen die na het uitdeuken gespoten worden staan gespecificeerd in het schaderapport. Wij maken gebruik van A-Merk kwaliteits lakken en een IRT infrarood droog-systeem.
Image

Expertise Afspraak

Schade-expert verzekering
Wanneer de schade aan de verzekeringsmaatschappij gemeld is en wij het schaderapport opgemaakt hebben, ontvangen wij de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij in onze werkplaats. Samen met de schade-expert bekijken wij de schade aan de Vespa. Stap voor stap wordt aan de hand van het schaderapport bekeken welke onderdelen vernieuwd en/of hersteld zullen moeten worden. In overleg met de schade-expert stellen wij een definitief reparatiebedrag vast.

Herstelopdracht
Als wij met de schade-expert over het reparatiebedrag overeen gekomen zijn vragen wij u altijd om een reparatieopdracht. Bij akkoord zullen wij de schade vertrouwd, vakkundig en snel herstellen.

Totaalverlies
Als de reparatiekosten van uw Vespa hoger zijn dan het verschil tussen de waarde van uw Vespa voor het ongeval en de huidige restwaarde, is uw Vespa totall los. Dit staat los van eventuele polisvoorwaarden.

Image

Herstellen

Uitdeuken
Om het plaatwerk in zijn oorspronkelijke vorm te herstellen worden de beschadigde delen uitgedeukt.

Voorbewerking
Nadat het plaatwerk is uitgedeukt wordt dit door middel van een laagje staalplamuur weer strak gemaakt. Voordat de onderdelen gespoten worden dienen deze intensief geschuurd en ontvet  te worden. Dit is nodig om een goede hechting van de lak te garanderen.

Spuiten
Daarna wordt de keuze gemaakt tussen een eenlaags of een tweelaags aflaksysteem in iedere gewenste kleur.  Voor wat betreft de tweelaags metallic aflak (dit is een watergedragen bassislak met daaroverheen een hoogglans, matte, of extra matte blanke lak) kan er ook nog gekozen worden voor Multi – Effekt lakken wat een bijzondere finish geeft aan het eindresultaat van uw Vespa.

Infrarood dragen
Nadat de blanke laklaag is aangebracht, wordt door middel van infrarood droging, het IRT Systeem, de lak in vijf minuten gedroogd.  Bij cabinedroging duurt dit gemiddeld vijfendertig minuten. 

Image

Afhandelen

Afleveren
Nadat de schade aan de Vespa hersteld is wordt er uitgebreid proef gereden omdat wij zeker willen zijn dat de Vespa weer veilig de weg op kan.

Reparatiefactuur
Bij aflevering van de Vespa ontvangt u van ons een factuur met specificatie van de vernieuwde onderdelen, het aantal arbeidsuren en de gespoten delen.

Akte van cessie
Bij het ontvangen van de factuur ondertekent u een akte van cessie waarmee u toestemming geeft aan de verzekering om het schadebedrag aan ons over te maken. Het eventuele eigen risico dient u zelf te betalen.

Expertisekosten
De expertisekosten bedragen € 121,- Deze worden niet in rekening gebracht bij een reparatie opdracht en bij aankoop van een nieuwe Vespa. In alle andere gevallen dient u de expertisekosten te betalen.

Image