Unique Rides Process

1.Vespa 2.Zadel  3.Lak  4.Accessoires  5.Design  6.Spuiten

 1. Interesse in een Vespa laten spuiten?
  Bel ons (030-6081131) of vul hieronder je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact me je op

 2. Voor- en achternaam *
  Vul a.u.b. je naam in
 3. E-mailadres *
  Vul a.u.b. je email adres in
 4. Telefoonnummer
 5. Informatie over
  Ongeldige invoer

 

Vespa

Als eerste maakt u een keuze uit een van de onderstaande Vespa modellen.


 

Zadel

Als tweede stellen we het zadel samen, zo kunnen we de kleur van de lak precies matchen met de kleur van het zadel.

  Materiaal
Hoofdzakelijk worden de zadels en handvatten bekleed met canvas stoffen. Het voordeel van canvas is dat de weersomstandigheden minder invloed hebben op het materiaal dan bij leer.

Design
Een uniek zadel ontwerpen begint met het samenstellen van diverse soorten materiaal en kleuren stof. We houden rekening met de gewenste kleur van de lak. Het zadel bestaat uit een aantal verschillende vlakken, mocht u extra vlakken toe willen voegen aan het ontwerp dan behoort dit tot de mogelijkheden. 

Biezen
Om de verschillende materialen van elkaar te onderscheiden worden er biezen tussen de vlakken genaaid.

Capitonneren
Om het zadel een chique uitstraling te geven capitonneren we het zadel of stikken we een wafel motief.

Borduren
Om het zadel persoonlijk te maken is het mogelijk om een tekst of het bedrijfslogo in het materiaal te laten borduren.

Lak

Als derde kiezen we de kleur en de glansgraad van de lak. 
 

Lakken

De keuze van de lak hangt af van uw wensen, wilt u een sprankelende metallic lak, een stoere matte look of gaat uw voorkeur uit naar een standaard uni aflak? Bij Vipscooters Unique Rides is alles mogelijk, samen met u stellen we het perfecte ontwerp samen.

Metallic aflak
Dit is een water gedragen basis lak, waar aluminium deeltjes in verwerkt zijn. Deze aluminium deeltjes zorgen voor het sprankelende effect in de desbetreffende kleur.

Multi-Effect pearl
Dit is een toevoeging in de water gedragen basis lak waardoor een speciaal parelmoer effect verkregen wordt in het eindresultaat.

Blanke aflak
De blanke lakken vormen de perfecte afsluiting van elk tweelaags lak systeem. Of het nu gaat om hoogglans, mat of extra mat.

Uni aflak
Dit is een hoogglans eenlaags aflak systeem. Waardoor er geen blanke lak nodig is voor de afsluiting en het hoogglans effect.

Accessoires

Als vierde kiest u de accessoires op uw Vespa uit.

 

Onderdelen
Om van de Vespa een geheel te maken is het mogelijk om de onderdelen ook in dezelfde kleur mee te spuiten als de voor de hand liggende elementen.

Chroom
De chromen beugels die rondom de Vespa gemonteerd kunnen worden  beschermen de Vespa tegen eventuele lakschade en geven een robuustere uitstraling.

Windscherm
Maximale bescherming wordt verzekerd door het van hoge kwaliteit windscherm. Verkrijgbaar in zowel transparant en getint materiaal.

Verlichting
Om het zicht te verbeteren is het mogelijk op de Vespa uit te rusten met LED verlichting, deze is verkrijgbaar in transparant en getint materiaal.

Design
Om de Vespa die unieke uitstraling te geven ontwerpen we samen met u een patroon. Deze wordt op de Vespa gespoten en afgesloten met een blanke lak.

Design

Als vijfde werken wij het design van uw eigen ontworpen Vespa uit.

 

Zadel
Na het uitzoeken van de materialen en de kleuren ontwerpen teken wij het zadel voor u uit zodat het design fisueel wordt.

Lak
Als u de gewenste kleur lak en glansgraad uitgezocht heeft maken we een schets van de Vespa zodat u kunt zien hoe de verschillende kleuren bij elkaar staan.

Accessoires
Om uw Vespa helemaal af te maken kunnen de nodige accessoires niet ontbreken. Een windscherm, valbeugels, white wall tires of een helm in dezelfde kleur als het chassis? Alles is mogelijk!

Stalen
Voorafgaand aan het spuiten van de Vespa spuiten we een staal of de kleur en glansgraad van de lak voldoet aan uw eisen.

 

 

 

 

 

Spuiten

Als zesde wordt de Vespa definitief gespoten in uw gewenste kleur.

 

Voorbewerking
Voordat de onderdelen gespoten worden dienen deze intensief geschuurd en ontvet  te worden. Dit is nodig om een goede hechting van de lak te garanderen.

Aflakken
Daarna wordt de keuze gemaakt tussen een eenlaags of een tweelaags aflaksysteem in iedere gewenste kleur.  Voor wat betreft de tweelaags metalic aflak (dit is een watergedragen bassislak met daaroverheen een hoogglans, matte, of extra matte blanke lak) kan er ook nog gekozen worden voor Multi – Effekt lakken wat een bijzondere finish geeft aan het eindresultaat van uw Vespa.

Infrarood drogen
Nadat de blanke laklaag lak is aangebracht, wordt door middel van infrarood droging, het IRT Systeem, de lak in vijf minuten gedroogd.  Bij cabinedroging duurt dit gemiddeld vijfendertig minuten. 

 

Menu