Vespa Spuiten

 1. Interesse in een Vespa laten spuiten?
  Bel ons (030-6081131) of vul hieronder je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact me je op

 2. Voor- en achternaam *
  Vul a.u.b. je naam in
 3. E-mailadres *
  Vul a.u.b. je email adres in
 4. Telefoonnummer
 5. Informatie over
  Ongeldige invoer

Unique Rides Process

Heb jij altijd al een unieke Vespa willen hebben die je geheel zelf kunt ontwerpen? Vipscooters Unique Rides ontwerpt samen met jou de Vespa van je dromen! Wil jij weten hoe het design van jouw Vespa uitgewerkt wordt? Bekijk dan hier het Unique Rides Process en volg de stappen waarin het ontwerp van jouw unieke Vespa tot leven komt! Lees meer.

Vespa Laten Spuiten

Wil jij jouw Vespa laten spuiten in een unieke kleur? Jij kiest de kleur en de glansgraad, Vipscooters Unique Rides adviseerd je over de mogelijkheden en maakt het ontwerp. Bekijk hier hoe we jouw Vespa spuiten en bekijk het eindresultaat van jouw ontwerp. Lees meer.

Vespa Zadel Bekleden

Wil jij jouw Vespa zadel laten bekleden? Jij kiest de materialen en kleuren, Vipscooters Unique Rides adviseerd je over de mogelijkheden en maakt het ontwerp. Bekijk hier hoe we jouw Vespa zadel bekleden en bekijk hoe jouw ontwerp eruit komt te zien! Lees meer.

Laat je inspireren door onze Unique Vespa Rides.

1.Ontwerpen 2.Kleur 2.Glansgraad 3.Voorbewerking 4.Spuiten 5.Resultaat 

Ontwerpen

Vespa Spuiten
Maak de kleur van jouw Vespa uniek! Kies uit honderden kleuren en creëer jouw unieke design!
Bekijk hier een greep uit onze huidige collectie unieke Vespa's.

Schets
Wij helpen je graag om een uniek ontwerp te maken dat helemaal bij jouw Vespa past. Wij adviseren je over de diverse lakken terwijl jij de kleur juiste uitzoekt. Na het uitzoeken van je fovoriete kleur maken we samen een schets zodat het ontwerp visueel wordt.
 
Kleur stalen spuiten
Voordat wij jouw unieke Vespa defintief gaan spuiten, spuiten we een proef staal met de daarop door jou eigen gekozen kleur. Is deze kleur goed, dan spuiten we de Vespa. Toch liever een andere tint? Geen probleem, jij kiest een andere tint en we spuiten een nieuwe proef staal. 
 
 
 
 

Kleur

Diverse soorten lak
De keuze van de lak hangt af van je wensen, wil je een sprankelende metallic lak, een stoere matte look of gaat je voorkeur uit naar een standaard uni aflak? Bij Vipscooters Unique Rides is alles mogelijk, samen met jou stellen we het perfecte ontwerp samen.

Uni lak
Met een standaard uni lak kun je jouw Vespa in een unieke kleur naar keuze laten spuiten. Dit is een water gedragen basis lak met een hoogglans eenlaags aflak systeem. 

Metallic lak
Met een luxe metallic lak kun je jouw Vespa in een sprankelende unieke kleur laten spuiten. Dit is een water gedragen basis lak, waar aluminium deeltjes in verwerkt zijn. Deze aluminium deeltjes zorgen voor het sprankelende effect in de desbetreffende kleur.

Multi-Effect pearl
Dit is een toevoeging in de water gedragen basis lak waardoor een speciaal parelmoer effect verkregen wordt in het eindresultaat.

 

Glansgraad

Blanke lak
De laatste laag lak is doorzichtig, sluit de lak af en beschermt zo de unieke kleur van je Vespa tegen de zon, vuil en beschadigingen.

Uni aflak 
Dit is een hoogglans eenlaags aflak systeem. Waardoor er geen blanke lak nodig is voor de afsluiting van het hoogglans effect. Wil je een uni lak maar matte look? Dat kan! Dan lakken we de uni lak mat af.

Hoogglans aflak
Bij een metallic lak, lakken we de Vespa af met een (hoogglans) blanke lak laag. De blanke lakken vormen de perfecte afsluiting van elk tweelaags lak systeem.

Zijdeglans matte aflak
Bij een zijdeglans blanke lak laag lakken wij de Vespa af met een glans wat te vergelijken is met de schaal van een ei. Op de lange termijn blijft deze matte methode het mooist.

Über matte aflak
Bij een über matte blanke lak laag lakken wij de Vespa super mat af wat te vergelijken met een krijtbord.

 

Voorbewerking

Demontage
Alle onderdelen van de Vespa worden gedemonteerd om de desbetreffende delen te kunnen spuiten.

Schuren
De delen die gespoten worden moeten intensief geschuurd worden. Door ondergrond te schuren hecht de lak aan de te spuiten delen.

Spuitklaar maken
De kleine te spuiten delen worden opgehangen aan rekken zodat de spuiter het gehele deel gemakkelijker kan spuiten.

Afplakken
De delen die niet gespoten dienen te worden, worden nauwkeurig afgeplakt.

Ontvetten
De te spuiten delen worden voorafgaand aan het spuiten door middel van lucht ontdaan van stof en nauwkeurig ontvet.

 

 

 

Spuiten

Lak mengen
Om de unieke kleur te verkrijgen die jij uitgekozen hebt, moeten diverse kleuren lak met elkaar gemengt worden. Daarnaast wordt er gedestileerd water toegevoegd om de lak te kunnen vernevelen tijdens het spuiten en wordt er verharder toegevoegd om de lak te laten drogen.

Grondverf spuiten
Om de juiste kleur te kunnen krijgen moet er een basiskleur onder de definitieke kleur lak gespoten worden. De kleur van de grondverf is afhankelijk van de definitieve kleur lak.

Kleur spuiten
Als de grondverf aangedroogd is kan de definitieve kleur lak opgespoten worden. Meestal zijn er twee lagen lak voor nodig om de gehele Vespa dekkend te krijgen.

Aflakken
Nadat de definitieve kleur lak aangedroogd is kunnen we de blanke lak aanbrengen. 

Drogen
Nadat de blanke laklaag lak is aangebracht, wordt door middel van infrarood droging, het IRT Systeem, de lak in vijf minuten gedroogd.  Bij cabinedroging duurt dit gemiddeld vijfendertig minuten. 

Resultaat

Monteren
Als alle delen gespoten zijn kunnen alle onderdelen weer gemonteerd worden. Ook worden al jouw gewenste accessoires gemonteerd en wordt de Vespa rijklaar gemaakt.

Resultaat
Omdat jouw Vespa uniek is fotograferen wij de Vespa voor onze portfolio. Zo kunnen geinteresseerde zien wat wij allemaal kunnen maken!

Menu